Er din router helt gratis?

Mange bredbåndstilbud inkluderer i dag en gratis trådløs router. Men betyder det at du kan beholde den for evigt?

En router forbinder hjemmets computere, spilkonsoller, tablets og mobil telefoner med trådløst internet og er derfor en central part af en bredbåndsforbindelse.

Det er imidlertid ikke en selvfølge at den medleveres når du køber en bredbåndspakke, lige som teleselskaberne sommetider vælger at den skal tilbageleveres, når du ikke længere ønsker at benytte deres service.

Det er generelt en god ide at benytte en router/ forbindelse fra samme selskab da der derfor er hjælp at hente hvis den nu ikke skulle virke.

Herunder følger en liste over hvilke selskaber der i øjeblikket medleverer en router/ ikke medleverer en router, samt om du kan beholde den for evigt eller ej.

Yousee medleverer gratis modem/ router. Denne er til låns og skal returneres ved opsigelse.

Fullrate benytter sig af en lejeordning, hvor lejen er 0,- Kr. og routeren skal returneres ved opsigelse af abonnementet.

Stofas modem/ router er gratis, men det koster 99,- Kr. at få den tilsendt.
Routeren skal tilbageleveres til Stofa ved opsigelse af abonnementet.

Telia leverer en gratis router. Routeren er til låns, og skal returneres ved ophør af abonnementet.
Det er dog ikke nødvendigt at returnere de medleverede kabler.

Bolig:net medleverer ikke en router, men det er muligt at tilkøbe én til 449,- Kr. Der opnås så fuldt ejerskab til denne router.

Waoo kan ikke levere en router, og det er derfor ens eget ansvar at anskaffe én hos den lokale elektronikforhandler, som kunne være Fona, Elgiganten eller eventuelt online.

Det er et åbent spørgsmål om DLGTele leverer en router med deres bredbåndsforbindelser.

TDC leverer en gratis router (Homebox) med deres abonnementer.
TDC kræver at du leverer routeren tilbage ved ophør af abonnementet.

Der følger ikke en router med abonnementet hos Perspektiv, og det er derfor den enkeltes eget ansvar at anskaffe én hos for eksemplel: Fona, Elgiganten eller i online forretninger.

Telenor leverer en gratis router med deres forbindelser. Telenor har ejendomsretten til denne router,
og den skal derfor leveres tilbage ved endt abonnement, hvis Telenor ønsker dette.

Konklusionen er, at de fleste selskaber kræver at den medleverede router sendes tilbage ved ophør af abonnementet eller skift til anden bredbåndsudbyder.

Leveres routeren ikke tilbage indenfor en given tidsramme, vil der normalt blive faktureret et beløb til dækning af routerens værdi.